top of page
IMG_6393.JPG

TÖRNBLAD INREDNING & ARKITEKTUR

Flexibla och smarta lösningar med tidlös design

Tjänster: Välkommen

TJÄNSTER

Allt under samma tak

Designed Table Lamps

BELYSNINGSPLANERING

Belysningsplanering tillsammans med möblering av nybyggnation är vår mest populära tjänst

Space Planning

ARKITEKTRITNING

Vi ritar ditt drömhus eller om- och tillbyggnad. Från första strecket till färdiga bygglovshandlingar.

IMG_1742.JPG

INREDNINGSDESIGN

Skapar möblering och inredning av ditt nya eller befintliga hem. Möblering, mood board, val av inredning, inköp av inredning.

Tjänster: Services

TJÄNSTER

Ditt hem, min passion.

Vi kan erbjuda ett helhetsgrepp av ditt nya hem, vad gäller arkitekturen, belysningen och inredningen.

IMG_6743.JPG

ARKITEKTRITAR HUS

Design, funktion och smarta lösningar

Du kanske bygger ditt drömhus, bygger ut eller renoverar. Vi ritar moderna hus med helhetsperspektiv. Vår specialkompetens är at vi ritar huset med din budget i åtanke, initial planering för el, värme, vatten, avlopp, ventilation redan under ritprocessen så att det blir så kostnadseffektivt, smart och snyggt som möjligt. Flexibel planlösning för olika behov och skeden i livet, ljusinsläpp, flöden, Feng Shui och kreativa kostnadseffektiva lösningar är vår grej. Nyckeln tror jag är att vi är ekonomer, jurister, kreatörer i form av arkitekt, inredare, ljusdesigner och konstnärer som gör att vi behärskar väldigt många områden väl. 

Förutom att rita huset och göra bygglovshandlingar, kan vi ta hand om hela den fasta och lösa ljussättningen och inredningen. Den röda tråden och kreativa lösningar med materialval, ytskikt, platsbyggda lösningar och belysningsplanering.

Vi erbjuder även byggkonsultation genom hela husbyggets gång, tar hand om upphandlingar samt ger juridisk hjälp. 

Du kommer alltid att få total fokus, fullt engagemang och ett hus som är helt unikt utefter tomtens förutsättningar, er budget och era behov. Personlig kontakt och snygg design där detaljerna gör helheten. Tveka inte att kontakta oss för ett första möte och offert. 

IMG_0565.JPG

BELYSNING

Belysning skapar trivseln i ditt hem

Vi erbjuder belysningsplanering både vad gäller fast- och lös armatur.


Vid nybyggnation och renovering är det två olika typer av projekt som är de mest populära. Den ena är belysningsplanering av inbyggd belysning (infällda spottar, takskenor, utanpåliggande spottar, golvspottar osv). Den andra projekttypen brukar vara möblering i kombination med både fast- och lös armatur för en helhetslösning. Det enda förutsätter det andra. Varje projekt skräddarsys och det beror helt på vilka behov som finns.  

Det händer att vi hjälper till att korrigera planlösningar genom att flytta dörröppningar eller väggar för att maximera möblering eller förvaring och därmed trivseln. Det är en av de stora fördelarna med kunskap inom arkitektur, belysning och inredning. 

Ljusinsläpp, belysning, planlösning och färgsättning är grundstenarna till hur du mår i ditt hem. Välkommen att kontakta Törnblad Inredning & Arkitektur så hjälper vi dig att skapa en miljö där du känner att du hittat hem. 

FE42D9BA-95A3-4339-9D20-E02829A9E368.JPG

INREDNING

Detaljer gör helheten

Kanske har du precis flyttat in till ditt drömhem eller så vill du få hjälp att förnya ditt hem. Du kanske inte har tiden att inreda ditt hem eller så har du kört fast i dina egna tankebanor. Då har du kommit till rätt ställe.

Törnblad Inredning & Arkitektur erbjuder ett helhetsgreppet gällande planlösning, platsbyggda lösningar, val av färg och ytskikt till den lösa inredningen, möbleringen och armaturer. Feng Shui appliceras alltid mer eller mindre i projekten och kan användas i både planlösning och möblering.

Tjänster: Tjänster
IMG_0807 2.JPG

LÄS MER OM VÅRA TJÄNSTER

Flexibla och smarta lösningar, design och kostnadseffektivitet

Tjänster: Tjänster

ARKITEKTRITAR HUS

En fin helhet inom din budget

Vi på Törnblad Inredning & Arkitektur arbetar lite annorlunda än många andra. Vi utgår från din budget när vi ritar hus eller ombyggnationer, inreder eller gör belysningsschemat. Som ekonomer är det viktigt för oss att hålla oss inom er budget. Helt enkelt för att det är schystast så. Då vi har stor erfarenhet av byggprocessen kan vi även rita planlösning och huset med detta i åtanke. Vi är duktiga på att skapa nytänkande platsbyggda lösningar som både är kostnadseffektiva och snygga. Design och snygga lösningar behöver inte nödvändigtvis vara dyra. Bara smarta.

Vi färdigställer även bygglovshandlingar och kan vara kontakten till kommunen. 

Vi samarbetar med hantverkare, el och vvs i Stockholmsområdet. 

Finns behovet kan vi även ta hand om uppköpen. 

För oss går den exteriöra designen, planlösning, belysning, fast- och lös inredning hand i hand. Vi åtar oss gärna uppdraget av helheten. Du kan naturligtvis även välja att anlita Törnblad Inredning & Arkitektur för en del av ditt projekt, såsom att arkitektrita hus och skapa bygglovshandlingarna, skapa belysningsplanen och möblering, eller endast ta hjälp vid val av ytskikt för att hitta den röda tråden och vad som passar både er och bostaden bäst. Eller så kanske du vill att vi skissar platsbyggda lösningar eller gör moodboards för att göra om ditt vardagsrum. 

Kontakta oss för ett kostnadsfritt möte och offert. 

BELYSNING AV DITT HEM

Belysning skapar trivseln i ditt hem

Vi börjar med att gå igenom era behov för att sedan gå igenom varje rum som ska belysas. Varje armatur ska ha ett syfte och delas in i kategorierna allmänljus, funktionsljus och stämningsljus. 

Är det flera rum som ska belysas brukar vi ge en översikt av belysningen på ritningen och sedan en detaljerad belysningsplan för respektive rum. 

Belysningsplanering innebär placering och beskrivning av armaturer. Det kan exempelvis vara att en armatur ska placeras med ett visst avstånd från ett köksskåp, antal kelvin, vilken sorts armatur och spridningsvinkel. Förslag på val av armatur ges om behovet finns. 


Flexibla belysningslösningar där en armatur kan ha olika funktioner gör en gedigen och smart belysningsplanering ofta mer kostnadseffektiv än om armaturerans placeras på måfå. 


Ofta markeras placering av vissa armaturer som "nice to have" för att tydliggöra vilka som bör prioriteras om en reducering av armaturer krävs på grund av budget. Här kan det vara smart att fördra flexslang (tomrör) för att kunna addera mer belysning i framtiden. 

INREDNING AV DITT HEM

Detaljerna gör helheten

Feng Shui och belysningsfokus. Båda två får dig att må otroligt bra i ett rum, utan att man kanske är medveten om varför. 

Vid en inredning av lös interiör brukar det innebära nedan punkter, samtliga eller delar av de beroende på uppdrag:

1. Behovsanalys 

2. Möblering av rummet

3. Moodboard med känsla för rummet

4. Moodboard med de rätta möblerna

5. Inköp

6. Styling på plats

Ovan kan även kommuniceras digitalt om du bor i en annan stad. 

En styling digitalt kan kommuniceras via exempelvis Instagram. Du skickar bilder och jag rådger vilka ändringar du behöver göra för att skapa ditt drömhem. 2950 kr per rum. 

Kontakta Törnblad Inredning & Arkitektur för ett kostnadsfritt möte. 

IMG_0104.JPG

ÖVRIGA TJÄNSTER

JURIDISK HJÄLP

Ovärderlig hjälp vid byggnation.
Jur. kand i juridik

EKONOMI OCH BUDGET

Viktig del i en byggnation. 
Master i ekonomistyrning från Handelshögskolan i Stockholm

MARKNADSFÖRING

Fokus på digital marknadsföring.
Master i marknadsföring från Handelshögskolan i Stockholm

Tjänster: Tjänster
bottom of page